16 November 2009

Macam wakil UMNO

Tindakan Timbalan Pengerusi Suruhanjaya Pilihanraya SPR Datuk Wan Ahmad bin Wan Omar untuk membuat rayuan ke Mahkamah Rayuan berhubung keputusan Mahkamah Tinggi supaya Dewan Undangan Negeri Kota Siputih dikosongkan memperlihatkan tindakannya seperti budak suruhan UMNO.

Yang peliknya dia yang sibuk buat statement, manakala ADUN Umno yang hilang kerusi tu tak cerita pun nak buat rayuan. Dalam TV tadi dia kata dia OK, lagi pun dia bukannya nak jadi ADUN tersebut, buktinya dah 2 kali beliau tak datang ketika Dewan Bersidang tanpa memaklumkan kepada speaker.

Dengan kemenangan yang berpihak kepada UBN dalam PRU yang lalu, pertempuran kali ini dikira agak seimbang kerana calon UBN hanya menang >400 undi majoriti sahaja mengalahkan calun PAS/PR.

Walau bagaimana pun semua kena bersabar dulu bagi melihat perkembangan selanjutnya drama ini.

DS Nizar pernah dapat jawatan MB besar Perak tak sampai sehari sebelum kehilangan kuasa kerana ada tangan-tangan ghaib.

SABAR dan kita tunggu episod seterusnya berhubung nasihat Peguam Negara kepada SPR dan tindakan yang bakal mereka ambil selepas ini.

Moga-moga apa juga keputusannya akan berpihak kepada kita.

1 comment:

  1. SALAM SEMUA.SPR TU SATU BADAN YG DAH GILO.SPR PERLU JADI SATU DRPD SAYAP UMNO.BALACI UMNO SAMA TARAF DGN PUTERA UMNO YG KETUANYA BODO DAN BARUA.SPR KETUA AZIZ PUTERA AZEEZ.SAMA-SAMA BODO

    ReplyDelete

Recent Posts : Dr Siti Mariah

Popular Posts

Artikal pilihan hari ini