06 August 2012

Mereka gelar saya "menteri lembu"

Bekas menteri Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil di Makamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini menjelaskan secara terperinci penghinaan yang dialaminya apabila digelar "menteri lembu" oleh ketua Wanita PKR Zuraida Kamaruddin.

Tiada sesiapapun yang patut digelar sedemikian, kata bekas menteri pembangunan wanita, keluarga dan masyarakat itu kepada Pesuruhjaya Kehakiman Mahkamah Tinggi Vazeer Alam Mydin Meera.

Shahrizat memberi keterangan hari ini berhubung saman fitnah RM100 juta yang difailkannya pada 19 Januari lalu.

"Saya rasa saya dizalimkan, dianiaya dan diaibkan dengan tohmahan dan fitnah yang tak berasas," kata Shahrizat.

Katanya lagi, tiada sesiapa yang patut diaibkan sedemikian rupa dan kenyataan itu melampau batas "gurauan politik".

Nyata sekali Zuraida menyedari bahawa gelaran "lembu" itu merupakan kenyataan yang menghina dan bermaksud bodoh dalam percakapan bahasa Melayu, kata Shahrizat.

Shahrizat menjelaskan bahawa kata-kata berkenaan bermaksud untuk memalukannya dan mencemarkan reputasinya sebagai seorang wanita dan melampaui batas, walau dalam arena politik.

Zuraida didakwa mengeluarkan kata-kata demikian semasa persidangan perwakilan PKR pada tahun lalu, kata Shahrizat dalam saman yang difailkan ke atas MP tersebut dan juga pengarah strategi PKR Rafizi Ramli kerana mengaitkannya dengan isu National Feedlot Corporation (NFC) Sdn Bhd.

Rafizi dan Zuraida masing-masing telah mengemukakan saman balas ke atas bekas menteri terbabit ....malaysiakini

4 comments:

 1. Ala kak jat... Jangan terasa. Dugaan !!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. dugaan ko kater. ... malulah aku. ... mana akak nak taruk muka ni

   Delete
  2. kalau dah tau malu... janganlah buat perangai lembu... main hentam tak tau semua bila bagi keterangan.. tapi duit dah langsai RM250jota... anak2 dah dapat gaji puluhan ribu sebulan dgn berbagai kemudahan bertaraf 5 bintang, pun nak cakap tak tau jugak... sebab tu lah org kata lembu... itu pun dah cukup mulia... kalau aku, aku bab* kan aje makhluk2 camni..

   Delete

Recent Posts : Dr Siti Mariah

Popular Posts

Artikal pilihan hari ini