04 December 2012

Siapa PM?

Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali mencadangkan agar Pakatan Rakyat  (PR) mengumumkan nama bakal Perdana Menteri daripada kalangan mereka selepas penamaan calon Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

"Waktu paling sesuai diumumkan secara rasmi siapa bakal Perdana Menteri ialah selepas penamaan calon, supaya rakyat ada clear choice selepas itu," kata beliau dipetik Harakahdaily.

Cadangannya itu bagaimanapun kata beliau, terletak pada budi bicara pimpinan tertinggi PR.Jelasnya, cadangan itu akan memberi semangat kepada penyokong PR untuk bekerja memenangkan calon masing-masing dalam pilihan raya umum nanti.

"Kerana untuk jadi Perdana Menteri mesti bertanding dalam PRU13 dan mesti menang. Jadi selepas penamaan calon kita sudah ada nama bakal perdana menteri," katanya.

Namun katanya, soal siapa jadi Perdana Menteri bagi PR nanti akan ditentukan oleh pimpinan tertinggi apabila sampai masanya.

"Walaupun pada waktu ini secara rasmi belum diputuskan siapa, saya lihat ia tidak ada masalah sebab tidak ada perebutan di dalam Pakatan Rakyat," katanya.

2 comments:

 1. Beringat-ingat
  jangan sampai Nanti sibuk berbalah2
  suka x suka PM yang dicadangkan
  parti lawan potong undi

  ReplyDelete
 2. Pernah terjadi, pemilihan Ketua Cabang pun sampai baling-baling
  kerusi.

  ReplyDelete

Recent Posts : Dr Siti Mariah

Popular Posts

Artikal pilihan hari ini