01 May 2012

Giliran Azmin pula


Mulanya saya malas nak ambil pusing, saya tengok semua mengenai fitnah terhadap Azmin - nak bagi tahu pada pembuat fitnah - anda gagal meyakinkan kami dengan gambar kelabu asap yang kamu siarkan.

Teringat apa yang Dato Seri Anwar Ibrahim katakan dalam Pidatonya di Taman Klang Jaya Klang malam semalam. "Apa yang saya tidak difitnah semua sudah ... dengan betina sudah ... dengan jantan pun sudah .... kali ini saya kena AWAS dan minta pastikan lembu betina tidak mendekati saya .... sebab ada keberangkalian fitnah seterusnya ialah dengan lembu ...." ..... kah kah kah ketawa ribuan hadirin pada ketika itu.

Agenda seterusnya ialah mengatur satu persatu fitnah skandal seks terhadap orang nombor 2 PKR ini setelah isterinya Pn Syamsidar menjadi mangsa pada minggu lepas.

Begitulah jahatnyanya Umno yang sudah tidak berdaya untuk menghadapi pilihanraya secara Bersih pada PRU 13 akan datang.

Ikuti penjelasan Azmin berkaitan Fitnah terhadap beliau.

Saya mengecam sekeras-kerasnya fitnah yang ditohmah ke atas diri saya bertujuan untuk mengaibkan saya dan keluarga. Fitnah jelek ini disebarkan oleh media yang dikuasai Umno yang memetik sumber blog pro Umno. 

Fitnah ini memaparkan seorang lelaki yang mereka tohmah sebagai saya bersama seorang wanita di dalam tandas. Saya menafikan sekeras-kerasnya fitnah tersebut. Ianya adalah fitnah ulangan menggunakan modus operandi yang sama yang digunakan terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim. 

Saya amat kesal memandangkan tindakan ini adalah fitnah bersiri terhadap saya dan keluarga selepas fitnah jijik ke atas isteri dan anak saya, disusuli dengan dakwaan pemilikan saham kemudiannya saya dituduh menghina Raja-Raja Melayu dan baru-baru ini saya ditohmah mencetuskan provokasi dalam Himpunan Aman Bersih 3.0.

Sebelum ini saya dan isteri serta anak kecil saya telahpun melakukan ujian DNA sebanyak dua kali dalam bulan Julai 1998. Kedua-dua keputusan ujian tersebut menempelak fitnah ke atas saya, isteri dan keluarga. Hasil ujian jelas menyebut serta mengesahkan saya dan isteri merupakan 'biological parent'kepada anak kami. Ujian DNA tersebut sekaligus memelihara maruah saya dan keluarga.

Namun Umno masih mengulangi fitnah kejam tersebut sepanjang 14 tahun ini walaupun bukti sudah jelas lagi nyata bahawa tuduhan mereka terhadap saya dan keluarga merupakan pembohongan semata-mata.

Setelah kesemua fitnah tidak berjaya, mereka mengulangi skrip usang fitnah seks yang memualkan untuk mengaib dan mematahkan semangat saya. Fitnah jahat seperti ini diulang- ulang untuk membentuk persepsi rakyat terhadap maruah dan kredibiliti saya menjelang pilihan raya. Munculnya fitnah ini tatkala Umno dihimpit krisis keyakinan dan menjadi sasaran kemarahan rakyat selepas perhimpunan BERSIH adalah untuk mengalih pandangan rakyat dari isu sebenar iaitu isu penipuan pilihan raya dan penyelewengan dana awam. 

Saya ingin menegaskan bahawa saya tetap tuntas dengan perjuangan membawa obor reformasi demi rakyat.

Saya menyeru kepada pimpinan Umno supaya menghentikan budaya politik fitnah yang boleh menghancurkan negara dan masyarakat. Saya akan terus bersama-sama pimpinan KEADILAN dan Pakatan Rakyat untuk menjana perubahan dan membawa kemenangan rakyat dalam Pilihan Raya Umum ke 13.

No comments:

Post a Comment

Recent Posts : Dr Siti Mariah

Popular Posts

Artikal pilihan hari ini